De leerlingen van de leerlingenraad 2018-2019

Dit jaar zitten in de leerlingenraad:

Groep 5a: Jayden Koelewijn en Quinty Koelewijn

Groep 5b: Yasmijn de Galan en Stan de Graaf

Groep 6: Loïs de Graaf en Wim Huijgen

Groep 7: Dylan Koelewijn en Mirre Roos

Groep 8: Mieke Koelewijn en Thijs Kos

Hieronder stellen de kinderen zichzelf voor:

Ik ben Quinty, ik ben 8 jaar en zit in groep 5a. Ik zit op judo en doe dit met veel plezier. In mijn vrije tijd doe ik gamen, lezen, verhaaltjes schrijven, buiten spelen en met vriendinnen afspreken.
De reden waarom ik in de leerlingenraad wilde is omdat ik school graag wil helpen
om de dingen te verbeteren.

Ik ben Jayden en zit in groep 5a. Ik ben 8 jaar en ik vind het leuk dat ik in de leerlingenraad zit omdat ik het leuk vindt om mee te denken over de nieuwe school. Ik heb er heel veel zin in !

Hoi, ik ben Yasmijn, ik zit in groep 5b.Ik ben 8 jaar oud. Mijn hobby is paardrijden. Ik ben in de leerlingenraad gegaan omdat het mij leuk lijkt om mee te denken over nieuwe dingen.

Hoi, ik ben Stan en zit in groep 5b. Ik ben 8 jaar oud. Mijn hobby is voetbal. Ik ben in de leerlingenraad gegaan omdat het me leuk leek om dingen te bedenken voor de nieuwe school.

Hallo ik ben Loïs de Graaf, en ik zit in groep 6. Ik vind het leuk om in de leerlingenraad te zitten omdat je mee mag denken over de school en dan help je de juffen en de school mee…

Hallo, ik ben Wim, ik zit in groep 6. Ik ben 9 jaar. Mijn hobby’s zijn skeeleren en turnen.
Ik wil graag in de leerlingenraad zodat ik kan mee beslissen over allerlei dingen.

Ik ben Mirre, ik zit in groep 7. Ik vind het fijn om in de leerlingenraad te zitten omdat ik dan mijn mening, en die van mijn klasgenoten, door kan geven.

Ik ben Mieke, ik zit in groep 8. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vindt om dingen te organiseren en ik vind het tof om mee te denken voor de nieuwe school.
Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op deze school thuis voelen. Zelf zit ik op basketbal en waterpolo en ik houd ervan om leuke dingen met mijn vriendinnen te doen.

Visie

Leerlingen kunnen goede ideeën en meningen hebben over hoe hun plezier voor school
en leren kan toenemen. De visie van de Van Amerongenschool is om leerlingen
meer te betrekken bij het onderwijs.
Actief burgerschap en sociale integratie:
Door het oprichten van een leerlingenraad kunnen
leerlingen op een democratische wijze actief participeren
en meedenken over schoolse zaken.

Doelen:

Eigen stem binnen de school, letterlijk gehoord worden.
Leren zichzelf te presenteren. Betrokkenheid met school en omgeving vergroten.
Verantwoordelijkheid voor schoolse zaken vergroten.
Actief luisteren, te overleggen en samen te werken.
Door middel van discussiëren een oplossing te vinden waar iedereen het mee eens is.
Op speelse wijze kennis maken met democratie en om actief deel te nemen aan onze
maatschappij (actief burgerschap). Laten ondervinden wat realistisch en haalbaar is.